vrijdag 3 oktober 2014

De evolutie van een vak…. Ons vak! Deel 3















Je weet nu meer over de geschiedenis van het nagelvak. Een bijzonder vak dat continue in beweging blijft. Ook recent hebben zich nog ontwikkelingen plaatsgevonden, we kijken terug naar 2010 en 2012!

2010
Going more extreme…

De afgelopen tien jaar evolueerde de nagel nog verder en ontstonden er meer extreme nagelvormen. Trends en hypes zijn snel en door het internet zien de klanten alle mogelijkheden, waardoor er vraag in de markt ontstaat. Om de lange stiletto nagels toegankelijker te maken voor een groot publiek werden varianten bedacht die sterker werden. De Bridge en de Edge nagels zijn hier voorbeelden van. Het sjabloon wordt meer omhoog geplaatst, zodat de lengtebolling weer vlakker wordt en de nagels platter worden zonder de structurele integriteit te verliezen. Naast deze vormen duikt nu ook de zeer draagbare “Pipe” nagel op, een rechte nagel met een extreem diepe c-curve, waardoor deze extreem sterk is.









2012
Back to the reality….

Na al deze extreme nagelvormen en vooral door invloed van de wereldwijde recessie komt de nagelmarkt weer langzaam tot rust en kunnen we terug naar het begin. De nagels worden weer korter en vaak gedragen met Gelpolish, een betaalbare en permanente nagellak met het draagcomfort van Color Gel. Hierdoor wordt een groter klantenbestand aangeboord, ook klanten die voorheen niets wilden weten van kunstnagels komen nu wel naar de salon voor Gelpolish. Want Gelpolish is een absolute beauty musthave! De natuurlijke nagel wordt verstevigd, zodat deze mooi op lengte kan komen en de klant nog trotser op haar “eigen” nagels kan zijn. Men wil nagels die niet meer te herkennen zijn als kunstnagels en sneller aan te brengen zijn dan voorheen mogelijk was. Iedereen heeft het druk en men heeft geen tijd meer om lang in de nagelstudio te zitten.











Ons vak valt uiteen; aan de ene kant de extreme nagel gedragen met vaak prachtige Nail Art, aan de andere kant de meest natuurlijke nagelversteviging: Gelpolish. En omdat wij in de nagelstudio aan iedere wens tegemoet willen komen en een zo breed mogelijk aanbod kunnen bieden, bieden we beide kanten aan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten