vrijdag 10 oktober 2014

Countdown for Christmas















De decembermaand is de drukste maand in de nagelstudio want met kerst wil iedereen er goed uitzien. Met een goede voorbereiding profiteer je stressloos van de extra omzet. Wie succes wil hebben in december, begint nu al met plannen. Kondig in je nieuwsbrief en op je website extra openingsuren in november en december aan. Klanten zijn blij dat ze tijdig kunnen boeken, zeker als je ‘vroegboekkorting’ op kerst Nail Art geeft.

Oktober: Nail Art
Natuurlijk ga je mooie kerstprints aanbieden. Maak voorbeelden van Nail Art prints in verschillende kleuren en pin ze op een kerstdisplay. Maak foto’s van je prints en zet ze op je website. Maak een heldere prijslijst met de prijs per nagel. Tip! Mail je vaste klanten die een afspraak maken voor hun decembernagels vooraf alvast een aantal designs.

Begin november: inkoop
November is de maand om decembercadeaus te presenteren in je studio. Verpak cadeaubonnen met een vijltje in transparant cellofaan. Maak mandjes met manicureproducten. Als je geen ruimte hebt voor een (kunst)kerstboom, versier je twee of drie kransen met nagellakflesjes of vijltjes. Controleer ook je werkvoorraad. Vul je assortiment strass aan en koop extra Stripe Its. Boek een massage voor half december.

Zes december: Sint is weg, de Kerstman komt eraan
Je eigen nagels versier je met tien verschillende kerstmotieven. Daar gaan je klanten naar vragen. Zet een display met kerstprints op je werktafel. Half december barst de drukte écht los in de studio. Moet je iedere avond werken? Zorg dan goed voor jezelf. Laat de knopen uit je schouders en nek masseren. Gelukkig had je die massage al in november geboekt.

Eind december: creëer sfeer
Jij hebt het razend druk in deze periode, maar je klanten merken dat niet. Zij genieten juist van de gezellige kerstsfeer in je studio. Je loopt niet uit, want je boekt iedereen vijf minuten eerder vóórdat je echt met de behandeling wilt beginnen. Plus: de klant heeft tijd om rond te neuzen en cadeaus te kopen. Met zo’n elastische agenda én een goede voorbereiding, hebben jij en jouw portemonnee een geweldige decembermaand.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten