woensdag 15 oktober 2014

Beautyfood voor je nagels



Nagelstylisten weten precies hoe ze een nagel van buiten mooi moeten maken. Met een kleurrijk nageldieet zorg je van binnenuit voor je nagels. Hoe gezonder je huid, hoe stralender je nagels. De nagelproducerende cellen, de corneocyten, zijn namelijk gewone huidcellen. Die hebben zuurstofrijk bloed nodig dat boordevol voedingsstoffen zit. Met gevarieerde voeding krijg je vanzelf voldoende vitamines, mineralen en sporenelementen binnen. Met een extra lekker hapje verwen je echter je nagels én jezelf.



Kleur op je bord
Voor een mooie huid zijn vooral gekleurde groenten (rood, geel, oranje, paars) van essentieel belang. Deze gekleurde groenten bevatten veel bèta-caroteen, oftewel pro-vitamine A. Eet dus elke dag een flinke portie pompoenen, wortels, aubergine of paprika. Tomaten en rode vruchten bevatten veel lycopenen. Caroteen en lycopeen helpen de huid te vechten tegen veroudering. In vlees, vis, zuivel en eieren zit de voor nagels onmisbare vitamine B12. Gezonde vetten geven je huid en haar een mooie glans.

Voeding bij nagelproblemen
Heb je echt een langdurig probleem met je nagels? Zoals snel breken, inscheuren of afbrokkelen? Dan kan je een tekort aan bepaalde stoffen hebben. De nagelplaat bevat namelijk o.a. magnesium, calcium, ijzer, zink, natrium en koper. IJzer is onmisbaar voor een goede groei van de nagels. Je herkent een ijzertekort, oftewel bloedarmoede, aan een bleek nagelbed. Ook de sporenelementen magnesium en vooral selenium zijn belangrijk voor een glanzende, stevige nagel. Een langwerpige verkleuring van de nagel kan wijzen op een tekort aan B12 en vitamine D. Rook je, dan heb je extra vitamine C nodig om je nagels gezond te houden.

Gezonde nagelsnacks
Vind je het moeilijk om voldoende groente te eten bij de maaltijden? Snack dan eens kleurrijk. Leg een zakje geschrapte worteltjes op je bureau. Gezonder dan een zak drop en beter voor je nagels. Versgeperst groente- of fruitsap kan ook een oplossing zijn. Paranoten, een lekker hapje tussendoor, zijn een goede bron van selenium.

Geduld is het toverwoord. Nagels groeien gemiddeld 0,5 tot 1,2 mm per week. Dus duurt het 6 tot 12 weken voordat je ziet dat je nageldieet werkt. Wil je meer weten? Kijk dan eens op www.beautyfood.org.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten