vrijdag 26 september 2014

De evolutie van een vak…. Ons vak! Deel 2

















Vorige week heb ik jullie meer verteld over de geschiedenis van ons vak. Vandaag neem ik jullie mee naar de tweede helft van de jaren tachtig, begin jaren negentig en de eeuwwisseling.


Tweede helft jaren tachtig
It’s a light!

In de tweede helft van de jaren tachtig is UV Gel ontwikkeld, met unieke voordelen als: geurloos, zeer flexibel, niet poreus en erg comfortabel tijdens het dragen van de nagels. Ook de kleurstabiliteit werd verbeterd doordat er nieuwe en betere ingrediënten gebruikt konden worden. Tegelijkertijd kwamen er voor het eerst tips op de markt; tips waarmee de nagel waarheidsgetrouw verlengd kon worden. De nagel werd steeds natuurlijker doordat deze nu ook een lengtebolling kreeg. Nog steeds worden de nagels veel gelakt, maar ook naturel gedragen, omdat de nieuwe generatie producten minder verkleurden.









Begin jaren negentig
Parlez-vous Français….?!

Nagels die door iedereen gedragen konden worden: French Manicure! Eindelijk werd een nagel bedacht die overal bij paste en een natuurlijke schoonheid evenaarde. Deze nagel is ook het uitgangspunt geworden voor wedstrijden en wordt nog steeds in de meeste nagelstudio’s met veel plezier gemaakt. Door de invloed van Tom Holcomb, de eerste wereldkampioen wedstrijdnagels, werd de nagel steeds langer, dunner en extremer. Extreem gepinched en het diepe smile lines. De nagels werden technisch moeilijker mede omdat de producten intussen ook meer mogelijkheden boden; kleur en draagcomfort gaan hand in hand. De nagels zijn vierkant, enigszins taps.









Eeuwwisseling
The Russian invasion…..

Tegen het einde van de vorige eeuw begon zich een belangrijke nieuwe markt te ontwikkelen in de voormalige Russische Sovjet landen. De Russische vrouw, die zichzelf erg goed verzorgt en vrouwelijkheid heel hoog in het vaandel heeft om de eigen individualiteit te kunnen benadrukken, begon langzaam aan langere en extremere nagels te vragen. Exclusieve nagels met verfijnde Nail Art, herkenbaar vanaf een afstand. De Stiletto nagel was geboren! Door de spitse vorm konden de nagels langer gedragen worden zonder plomp of grof te ogen. Een diepe c-curve en de structurele integriteit werd steeds belangrijker en essentieel, want de nagels werden ook steeds kwetsbaarder. Door de Russische invloed heeft Nail Art een vogelvlucht genomen en is vanaf dat moment zeer invloedrijk.











Gepubliceerd in Magnetic Magazine 07

Geen opmerkingen:

Een reactie posten