donderdag 14 augustus 2014

Gezond nagelen












Met de juiste houding en een professionele inrichting werk je met meer plezier en resultaat. Een paar eenvoudige tips die nét het verschil maken.

Luchtkwaliteit
Als nagelstylist werk je met chemische producten die brandgevaarlijk en/of irriterend kunnen zijn. Als je de aanwijzingen op de verpakking opvolgt, werk je veilig. Sluit verpakkingen op je werktafel na gebruik direct goed af. Goede ventilatie is noodzaak. Je ventilatiesysteem moet verse lucht toevoeren en vervuilde lucht afvoeren. Een stofafzuiging in de werktafel beperkt rondzwevende stofdeeltjes tot een minimum. Vervang filters tijdig en laat je installaties jaarlijks nakijken. Draag een wegwerp stofmasker tijdens het vijlen, zeker als je gevoelige luchtwegen hebt.

Inrichting
Voor een goede werkhouding heb je een werktafel nodig die in hoogte verstelbaar is. De tafel is maximaal 60 centimeter diep, liefst 40 à 50 centimeter. Je hebt dan voldoende ruimte om te werken en zit je niet te ver van de klant af. Je stoel is uiteraard ook verstelbaar. Zet de stoelleuning zo dat je met een gestrekte rug zit, eventueel licht hol. Zorg naast een professionele tafel en stoel ook voor voldoende, direct en kleurloos licht op je werkplek. Planten zien er leuk uit, ze verminderen stress én ze zuiveren de lucht. De Spathiphyllum (lepelplant of vaantjesplant) is bijvoorbeeld goed in het zuiveren van stoffen als aceton en methanol uit de lucht.

Agenda-tips
Hoe relaxter je kunt werken, hoe langer je het volhoudt. Zorg dus dat je een ‘flexibele’ agenda hebt met voldoende ruimte tussen twee klanten. Zo raak je niet in de problemen door laatkomers en/of uitlopende behandelingen. Wissel het werk af. Probeer na twee opvulklanten een manicureklant te plannen. Dan maak je even andere bewegingen. Neem tijdig pauzes en ga de salon uit om een hapje te eten.

Push-ups en krachttraining
Als je het druk hebt, ben je geneigd het sporten over te slaan. Doe dat juist niet. Met yoga of Pilates versterk je je rug. Krachttraining helpt om je armspieren krachtig te houden. Ook in de salon kun je even trainen. Opdrukken is één van de beste en simpelste oefeningen die je kunt doen. Met push-ups train je je armen en benen én je versterkt er je buik- en borstspieren mee. Het is zelfs goed voor stramme heupen na een dag zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten